Choď na obsah Choď na menu
 


Zmluva o prenájme

Zmluva o nájme č.   1 /2017

 

Uzatvorená podľa Zákona č. 116/1990 Zb. zákon o nájme a podnájme nebytových priestorov

a § 663 až 684 zákona č. 40/1964 Zb. občianskeho zákonníka

 

1.Zmluvné strany

 

 

Obchodné meno

:

SVB Osloboditeľov 74,76,78

Sídlo

:

036 01 Martin, M.R. Štefánika 1050/78

Zapísaný do:  register spoločenstiev vlastníkov bytov a nebytových priestorov vedeného Okresným úradom Martin dňa 29.4.1998 pod číslom MT-16/1998

 

IČO

:

36141542

DIČ

:

2021410303

BIC/SWIFT

:

 

IBAN

:

 

IČ pre DPH

:

 

Zastúpený

:

Ing. Rudolf Maslík, predseda

ďalej len „Prenajímateľ“  

                                  

a

 

Obchodné meno

:

Martinské hokejové tigre

Sídlo

:

036 01 Martin, M.R. Štefánika 1050/78

 

IČO

:

37910558

Bankové spojenie

:

VUB Banka

 

 

 

Zastúpený

:

Vladimír Škokor, zakladateľ a štatutárny zástupca

 

 

 

Obchodné meno

:

Turčianske realitné služby s.r.o

Sídlo

:

036 01 Martin, M.R. Štefánika 1050/78

Zapísaná v OU-MT-OZP -2017/002507-2

 

IČO

:

50685651

Bankové spojenie

:

 

BIC/SWIFT

:

 

IBAN

:

 

IČ pre DPH

:

 

Zastúpený

:

Vladimír Škokor, konateľ

ďalej len „Nájomca“ v príslušnom gramatickom tvare,

 

uzatvárajú nasledovnú zmluvu o nájme nebytového priestoru:

 

 

1.     Úvodné ustanovenia

 

1.1Nehnuteľnosť sa nachádza  v katastrálnom území Martin, zapísaná v katastri nehnuteľností na Okresnom úrade v Martine,   na liste vlastníctva č. 4943 stavby súpisné číslo 1050 (bytový dom M.R. Štefánika 74,76,78) postavenej na parcele registra „C“ parc. číslo 184/6. Prenajímaná miestnosť je v suteréne, samostatný vstup z južnej strany domu. Prístup je po schodisku a chodbičke pred dverami.

 

2.Predmetom tejto zmluvy je:

 

a/ nájom nebytových priestorov ktorý sa nachádza v bytovom dome  uvedenom v článku 1.1 tejto zmluvy, a to jedna technická miestnosť so samostatným vstupom z južnej strany, nachádzajúca sa v suteréne bytového domu,   (predtým second hand) s celkovou úžitkovou plochou 19 m2 ,

b/  poskytovanie plnení spojených s nájmom,

c/ úprava vzájomných práv a povinností prenajímateľa a nájomcu vyplývajúcich z nájomného vzťahu.

 

2.1Nájomca sa zaväzuje predmet nájmu užívať za účelom zázemia  a archívu, počítačových a administratívnych činností občianskeho združenia a realitnej kancelárie v rozsahu živnostenského oprávnenia ktorého je držiteľom k dátumu uzavretia tejto nájomnej zmluvy.

 

2.2Spolu s  nebytovými priestormi má nájomca právo užívať aj spoločné priestory domu – chodbu a schodisko, plochu na parkovanie, pričom nájomca má právo parkovať jedným motorovým vozidlom na pozemku , prístupovej komunikácii.

 

 

3.Doba nájmu

 

3.1Nájomná zmluva sa po dohode zmluvných strán uzatvára na dobu neurčitú, výpovedná lehota je trojmesačná a začína plynúť od prvého dňa nasledujúceho mesiaca po doručení výpovede druhej zmluvnej strane.

 

 

4.Nájomné a úhrady za plnenia spojené s nájmom

 

4.1Nájomné sa stanovuje na základe  dohody zmluvných strán vo  výške nájmu:   50 €/mesiac, t.j. 600 Eur ročne.

 

4.2K cene nájmu nebude účtovaná DPH.

 

4.3Cena nájmu nezahŕňa kúrenie, spotrebu vody studenej/teplej, odvod odpadovej vody, upratovanie spoločných priestorov, odvoz odpadu, zabezpečenie objektu, ktoré sa nebude využívať.

4.4Prenajímateľ sa zaväzuje zriadiť pre uvedený priestor podružné meranie spotreby elektrickej energie ku dňu vzniku nájmu, a nájomca sa zaväzuje uhrádzať pomernú časť nákladov elektrickej energie podľa  merača, samostatne dva krát ročne po vyúčtovaní dodávateľom, ktorého výška  bude pripočítaná k nájmu ako cena elektrickej energie na základe vyúčtovania.

4.5Nájomné bude nájomca uhrádzať mesačne v sume 50 €, (ďalej len kalendárne obdobie) mesiac vopred, splatnosť nájmu vždy do 10. dňa (ďalej len deň úhrady)   kalendárneho obdobia na nasledujúci mesiac,  spôsob platenia nájomného bankovým prevodom na účet prenajímateľa uvedený v záhlaví. Prenajímateľ je povinný písomne oznámiť nájomcovi zmenu čísla účtu najneskôr 15 dní pred dňom úhrady nájomného, ak vo faktúre bol uvedený iný účet.

4.6V prípade, že sa nájomca dostane do omeškania s úhradou platby nájomného, má prenajímateľ právo požadovať úroky z omeškania vo výške 0,05% z dlžnej sumy za každý začatý kalendárny deň omeškania.

4.7V prípade, že sa nájom ukončí pred uplynutím kalendárneho obdobia, za ktoré nájomca uhradil nájomné v zmysle bodu 3 tohto článku, je prenajímateľ povinný vrátiť pomernú časť z ceny nájomného počítanú na dni, uhradenú nájomcom podľa bodu 3 tohto článku, najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia nájmu.

4.8Prenajímateľ a nájomca sa dohodli, že do úhrady nájomného za kalendárny rok 2017 sa započítajú náklady uvedené v článku 5. bod. 5.2., a nájomné bude nájomca hradiť až od obdobia započítanej sumy.

 

 

5.Povinnosti prenajímateľa a nájomcu

 

5.1Prenajímateľ je povinný odovzdať predmet nájmu nájomcovi v stave spôsobilom na jeho užívanie v súlade s účelom nájmu uvedeným v čl. 2 tejto zmluvy, v tomto stave ho na vlastné náklady udržiavať a zabezpečiť riadne plnenie služieb, ktorých poskytovanie je s užívaním predmetu nájmu spojené.

5.2Prenajímateľ a nájomca sa dohodli, že nájomca vymení na miestnosti dvoje dvere , a opraví podlahu pred vstupnými dverami  a to do hodnoty 600 Eur (slovom šesťsto eur). Tieto náklady si započíta na nájomné za rok 2017. Materiál i cenu práce odsúhlasí prenajímateľ.

5.3Prenajímateľ je povinný písomne ohlásiť nájomcovi najmenej 14 dní vopred potrebu vykonania opráv, údržby alebo akýchkoľvek iných zásahov na predmete nájmu alebo na nehnuteľnosti, ktorej súčasťou je predmet nájmu, ktoré môžu mať vplyv na užívanie predmetu nájmu v súlade s dojednaným účelom alebo na poskytovanie služieb spojených s užívaním predmetu nájmu, najmä na dodávku el. energie. V mimoriadnych prípadoch je prenajímateľ povinný oznámiť potrebu vykonania zásahov podľa tohto bodu bez zbytočného odkladu.

5.4 Nájomca je povinný bez zbytočného odkladu oznámiť prenajímateľovi potrebu opráv, ktoré má prenajímateľ vykonať a umožniť vykonanie týchto i iných nevyhnutných opráv. Inak zodpovedá za škodu, ktorá nesplnením jeho povinnosti prenajímateľovi vznikla.

5.5Nájomca je povinný prenajatému majetku venovať primeranú starostlivosť, predchádzať nežiaducemu poškodeniu, resp. zničeniu.

5.6Nájomca ja povinný užívať predmet nájmu a spoločné priestory a zariadenia v súlade s platnými právnymi predpismi a normami ako aj hygienickými, bezpečnostnými a protipožiarnymi predpismi tak, aby nevznikla škoda a nesmie používať látky a zariadenia poškodzujúce životné prostredie výparmi, hlukom a vibráciami alebo inak nad hranicu prístupnú podľa príslušných noriem.

5.7Nájomca berie na vedomie, že v predmete nájmu sú byty a je povinný dodržiavať zásady spoločenstva vlastníkov bytov..

 

6.Záverečné ustanovenia

 

6.1Za prenajímateľa je poverený odovzdaním predmetu nájmu:  Ing. Rudolf Maslík

          Za nájomcu je poverený prevzatím predmetu nájmu od prenajímateľa: Vladimír Škokor.

6.2Táto nájomná zmluva nadobúda účinnosť 01.03.2017. odovzdanie miestnosti sa uskutoční s ohľadom na potrebu maľovania a výmeny dverí dňa 20.02.2017.

6.3Zmluva o nájme  je vyhotovená v dvoch rovnopisoch s platnosťou originálu. Každá zo zmluvných strán obdrží jeden rovnopis.

6.4Zmluvné strany vyhlasujú, že sú spôsobilé na právne úkony,  ich vôľa je slobodná a vážna, prejav vôle je dostatočne zrozumiteľný a určitý, zmluvná voľnosť nie je obmedzená a právny úkon je urobený v predpísanej forme. Zmluvné strany si zmluvu prečítali a bez výhrad súhlasia s jej ustanoveniami. Na znak svojho súhlasu pripájajú k zmluve svoje vlastnoručné podpisy.

 

Prílohy: výpisy registra nájomcu a prenajímateľa

 

 

 

Martin ,  20.02.2017                                    

 

Prenajímateľ:                                                            Nájomca:

 

 

........................................                                          ..........................................

 

 

........................................                                          ..........................................